11-Buurtengezinsfietstourtocht

Op vrijdagavond 21 juni heeft t.g.v. het 125 jarig bestaan van de Montfoortse IJsclub de eerst 11-Buurtengezinfietstourtocht plaatsgevonden. Ondanks de wind en de dreigende regen verschenen er 31 deelnemers aan de start.

Onder begeleiding van een gids zijn er drie groepjes vertrokken richting Marnemoende, vervolgens richting IJsselstein en dan via Benschop weer terug naar Montfoort. De 11 buurten die men heeft aangedaan waren:

A Montfoort (Blokhut)
B Hofland (Parklaan
C Blokland
D Stuivenberg (Stuivenbergseweg)
E Achtersloot (oversteken richting Marnemoende)
F Eiteren
G IJsselstein (centrum)
H Groenvliet
I Benschop (Boveneind)
J Benschop (Dorp)
K De Bleek (Montfoort

In Benschop was er bij de familie Vlooswijk een koffiestop met een rondleiding door de nieuwe melkstal met melkrobot. Deze rondleiding werd door de deelnemers als “zeer interessant” beoordeeld. Met een appeltje voor de dorst verzorgd door Frans van Vliet werd de fietstocht weer vervolgd, op naar de feesttent. Bij de blokhut stond een drankje en een hapje klaar en kon er nog even gezellig worden nagepraat.