Snertwandeling 2011

Op 24 september hebben de Montfoortse IJsclub, ditmaal in samenwerking met ZijActief weer de, inmiddels traditionele, snertwandeling gehouden. Er waren twee routes uitgezet van respectievelijk tien en zes kilometer.

Na de inschrijving met een heerlijk bakje koffie vertrok de eerste groep van ruim dertig wandelaars rond tien uur onder leiding van Gert Sluis, vanaf de koek en zopie tent aan de Grote Gracht. Onderweg was er tijd om wetenswaardigheden over het gebied te beluisteren.

Als een echte gids leidde Gert Sluijs de groep via Blokland, de Noordzijdse kade, langs de eendenkooi, over het boerenbedrijf van de familie Spruit weer terug naar het startpunt.

Een bijzondere vermelding moet gemaakt worden over de deelname van de drie jongste wandeltalenten Nikita, Kai en Kyra waarvan de jongste vier jaar oud is. Dat wordt zeker nog eens een vierdaagse!
De zes kilometer vertrok wat later en liep onder aanvoering van Roos de Jong een route door Montfoort, richting tuincentrum, Blokland en ook weer eindigend bij de Grote Gracht.

Het weer kon niet beter waardoor het een zaterdagochtend volop genieten was. Na aankomst was er voor zo’n vijftig wandelaars, de welverdiende en heerlijke snert die beschikbaar werd gesteld door De Stadskelder. Na het succes van deze 2011 editie zal dit in 2012 zeker vervolgd worden.
Laat nu de winter maar komen waarbij we hopen op net zoveel pret bij de ijstochten als de wandeltochten van vandaag.

Hier de foto’s van de tocht: