Flevonice 2011

Beste schaatsliefhebbers,
Bij de sporthal in Montfoort stond woensdag 28 december, netjes op tijd, de touringcar van de firma de Pouw weer klaar.
Ruim 60 schaatsliefhebbers in alle leeftijden vertrokken, met goede zin en goed gemutst (met de echte IJsclub muts), om 9.30 uur richting Biddinghuizen voor een dagje Flevonice.

Na aankomst in Biddinghuizen werden de toegangskaarten door onze voorzitter Ton geregeld en zo passeerden we bij de ingang een lange rij wachtende mensen. Toch wel een voordeel om met z’n grote groep te komen!

Eenmaal binnen verspreidde de groep zich over het terrein. Sommigen namen eerst een lekker kopje koffie, anderen konden niet wachten en bonden de schaatsen direct onder. Het weer was fris maar gelukkig droog bij de start. Een behoorlijk krachtig wind was voor de echte kilometervreters geen probleem.

Het was druk op het ijs omdat er ook een marathontocht verreden werd.
Goed rechts houden dus, dan konden de “treintjes” links passeren!

Tot aan het middaguur bleef het droog, dat veranderde helaas en een “smerig” miezertje daalde op ons neer. Ook door de aantrekkende wind was het zeker tegen de wind in behoorlijk “hard werken”.
De welverdiende koffie, thee, erwtensoep, broodjes en ander lekkers smaakten dan ook heerlijk. Vele kilometers werden er afgelegd door zowel de kinderen, de beginners maar ook door de fanatieke schaatsers onder ons.
Kortom: een dagje voor elk wat wils!

Na een vertrek rond drie uur arriveerden we moe maar voldaan ´s middag rond 4 uur weer in Montfoort.

Wij, de bestuursleden van de Montfoortse IJsclub, bedanken alle deelnemers voor hun enthousiasme en kijken terug op een zeer geslaagde, sportieve en gezellige dag.
Gaan jullie volgend jaar ook weer mee?
Dan hopen we voor de 3e keer deze Flevonice-schaatsdag te organiseren!