Montfoortse Elfstedentocht op de gracht

Door dhr. Vlaar, wethouder van de Gemeente Montfoort, werd om 11 uur het startschot gegeven. Op deze zonnige zaterdagmorgen verschenen 230 kinderen bij de start van de Montfoortse Elfstedentocht .

De deelnemers werden begeleid en aangemoedigd door vele vaders, moeders, opa’s en oma’s; het was dan ook een drukte van belang.
De prachtig geveegde ijsbaan met de draaiende wieken van de molen De Valk op de achtergrond maakte dit evenement tot een echt Hollands winterlandschapje.
Daarbij opgeteld het mooie weer en de gezellige muziek van Fred Vermeulens-Tommy’s drive in discotheek: gezelligheid ten top.

Het eerste deel van het parcours werd lopend afgelegd rond de Gracht, over het bruggetje bij Bartlehiem, richting de Frieslandhallen waar de schoenen werden verwisseld voor de schaatsen.
Vervolgens kon de echte “tocht ter tochten” beginnen. Iedere 5 minuten werd er een signaal gegeven en konden de schaatsers bij één van de elf steden een stempel halen. Ook stond er langs het parcours voor alle deelnemers een beker warme chocolademelk klaar met een lekkere koek.
Na het behalen van alle stempels werd een ieder beloond met een heus Elfsteden-medaille.

Alle deelnemers en het bestuur van de Montfoortse IJsclub kijken terug op een zeer geslaagde schaatsdag. Samen met de vele vrijwilligers en alle enthousiaste supporters, hebben we er met elkaar een prachtig Montfoort feestje van kunnen maken.

Een zeer leuke bijkomstigheid: om 15.00 uur werden het 400ste IJsclub-lid in het zonnetje gezet.

Klik hier voor de foto’s van deze dag.