Vijfde Snertwandeling goed gelopen

Voor de 5e keer is zaterdag 22 september 2012 de Snertwandeling wederom georganiseerd door de Montfoortse IJsclub, in samenwerking met ZijActief.

De koffie stond op tijd klaar op deze frisse herfstochtend.
Onder het genot van een heerlijk zonnetje genoten de eerste groep deelnemers van de koffie, met daarbij een speciaal voor deze dag ontworpen “jubileum” koek. Na een welkomstwoord en een korte toelichting op de 10-km route door onze gids Gert Sluis, vertrok de eerst groep wandelaars richting de polder tussen Montfoort en Linschoten.

Het werd een zeer sportieve ochtend, met wel 5 hindernissen in de vorm van hekken en samen met enige wetenswaardigheden over het gebied was deze polderwandeling compleet.

Een uurtje later startte de 2e groep onder leiding van Roos de Jong, voor de 5-km wandeling over verharde paden rondom Montfoort.

Na het volbrengen van de wandelingen arriveerde de wandelaars bijna gelijktijdig bij de Koek-en Zopietent aan de Grote Gracht voor het nuttigen van een kopje Snert, gesponsord door Restaurant de Stadskelder. Ondanks 2 kleine regenbuitjes kijken we terug op een gezellige wandeling waaraan ruim 50 sportievelingen deelnamen.

Samen met ZijActief hopen we volgend jaar voor beide afstanden weer een nieuwe polderroute uit te stippelen.

Klik hier voor de foto’s van deze goed gelopen dag.