Schaatsdagtocht naar Thialf

Schaatsdagtocht naar Thialf in Heerenveen, georganiseerd door de Montfoortse IJsclub.

Netjes op tijd stond de touringcar van de firma Pouw weer klaar, dit keer met Bart als chauffeur. De bus vertrok met 54 schaatsliefhebbers richting Heerenveen. Na een welkomstwoordje door Bart en ook Gerben namens het bestuur van de Montfoortse IJsclub, werden we onderweg getrakteerd op een heerlijk kopje koffie of thee.
Kortom, een prima start van deze sportieve dag!

Na aankomst ging de grootste groep direct richting ijsbaan, de overige hadden behoefte aan nog een tweede kopje koffie. Een prachtige 400 meter baan lag voor ons, met daarbinnen een 300 meter baan voor de iets jongere en rustige schaatsers onder ons. Ook was er nog een ijshockeybaantje zodat er voor ieder wat wils was om je een hele dag te vermaken.

Het prima ijs was best wel even wennen, zeker voor degene die vorige winter voor het laatst geschaatst hadden, maar ook voor de echte schaatsers onder ons, die het “stevige” ijs noemde.
Al snel draaiden de “treintjes” op volle toeren aan de binnenzijde, aan de buitenzijde alle andere recreanten. Zelfs onze chauffeur kon het niet laten om de schaatsen onder te binden. Al snel werd hij met stropdas en al uitgeroepen tot “de best geklede man” op de ijsbaan.

Ongeveer iedere 5 kwartier werd de baan geveegd. Reden voor even wat rust en iets lekkers. De dag vloog voorbij en rond drie uur werden de laatste rondjes geschaatst en toog iedereen, moe en voldaan naar de bus die om half vier weer richting Montfoort vertrok.

In de bus werd er natuurlijk nagepraat en kwamen we tot de conclusie dat een ieder zijn/haar kunsten had kunnen tonen en vele rondes had kunnen schaatsen; er werd zelfs een record van 230 rondjes genoemd.
Het ijs werd goed bevonden en het Nederlands kampioenschap All Round met de Groothuizens, Kramers en Wusten kon wat ons betreft gewoon doorgaan. De terugreis verliep prima, met een drankje en leuke filmpjes voor de kinderen, waarna om half zes de bus de parkeerplaats bij de sporthal aan de Bovenkerkweg weer op reed.

Het bestuur van de Montfoortse IJsclub kijkt heel tevreden terug en bedankt iedereen voor hun deelname, sportiviteit en enthousiasme. Met elkaar hebben we er een heerlijke, sportieve dag van kunnen maken. Als het aan het bestuur ligt organiseren we een dergelijk evenement volgend jaar weer en dan sluiten we af met de vraag: “gaan jullie volgend jaar ook weer mee?”.

Hier de foto’s