Montfoort gaat Curlen!!!!

Na maanden van voorbereidingen door STAM, waar we onlangs als Montfoortse IJsclub bij zijn aangehaakt, kunnen we nu officieel melden dat jong en oud deze winter kunnen gaan curlen!

Achter het Sint Joseph liggen begin december dankzij Veenbrink RVS twee curling banen van 15 meter lang en 2 meter breed.

Profipack, Jasper de Jong Hoveniers en de Rabobank sponsoren de curling stenen en zie daar Montfoort kan Curlen!!!!

Curling is voor jong èn oud!

Vanaf 7 december komen de basisscholen tijdens gymles curlen. Als de horeca weer open gaat, komen er nog aparte dagen voor mensen met een beperking en een ouderen-middag. De meeste tijd zullen de banen worden gebruikt voor de strijd om de Curling Cup Montfoort.

De inschrijving voor dit toernooi start woensdag 11 november om 11.11 uur. Het moment van de eerste wedstrijden zal vooral afhankelijk zijn van de regelgeving rondom Covid-19. Maar zodra het mag gaat op een aantal winteravonden per week tussen 19.00 en 22.00 gestreden worden om de Curling Cup Montfoort.

Er kan worden ingeschreven in drie divisies:

1. Middelbare scholieren 13-17
  2. 18+ competitie
  3. Bedrijven competitie

Wellicht start de groep 13-17 jaar eerder omdat zij “gewoon” mogen sporten.

Zodra de regels weer versoepeld worden en de horeca open mag dan kunnen we starten met 18+ en bedrijven competitie. Op een avond kunnen 10 teams van maximaal 4 personen deelnemen.

Deze teams spelen 2 avonden van 19.00 tot 22.00. Op een avond speelt ieder team twee wedstrijden van 30 minuten. Tussen de wedstrijden door is er gelegenheid voor het nuttigen van een drankje en kan er bijgepraat worden, dit allemaal op 1,5 meter zittend aan tafels van 4 personen.

In de tent wordt voldaan aan alle Coronamaatregelen. Eén zijkant staat open voor optimale ventilatie. De wisselingen van de teams zullen via vaste looproutes plaatsvinden en de Curling stenen zullen tussen de wedstrijden door gereinigd worden. Het is allemaal helaas niet ideaal maar met elkaar wordt het vast een ouderwets gezellig avondje.

Dus inschrijven maar op de volgende link: www.tournify.nl/live/curlingcupmontfoort

Vrijwilligers

Naast het spelen van de wedstrijden is het ook leuk om de gezelligheid mee te maken met een vrijwillige bijdrage. Curling Montfoort is op zoek naar mensen die samen met andere vrijwilligers één of meerdere avonden het spel willen begeleiden. Dat is echt leuk werk en je bent in deze donkere dagen lekker onder de mensen! Een versnapering wordt natuurlijk als dank voor de inzet verzorgd.

We zoeken:

Spelleiders

Bij iedere curlingbaan staan (liefst) twee personen die:

• de stand bijhouden
  • (bij twijfel) de afstand tussen de stenen meet en beslist welke steen de beste positie heeft
  • de curlingstenen desinfecteren bij de wisseling van de teams.
  • de spelers indien nodig even aan de 1,5 meter regel herinneren.

Toernooiadministratie

• alleen of samen met iemand (in de zaal of tent) de uitslagen invullen die de spelleiders doorgeven.
  • tijd bijhouden en zorgen voor een goede wisseling van de teams in de van zaal naar de curling banen.

Interesse? Meld je dan aan via de volgende link: