Stadspark is winterklaar gemaakt.

Een nogal vreemde titel voor deze tijd van het jaar, maar er zijn inderdaad nu al voorbereidingen getroffen om bij vorst de gelegenheid te hebben om snel de ijzers onder te kunnen binden.

Er is een lang gekoesterde wens om in het stadspark voorzieningen te treffen voor een  multifunctionele openbare ruimte. Diverse gesprekken met onder andere de gemeente om een skeeler- en schaatsbaan te maken waarbij de ruimte ook voor andere doeleinden gebruikt zou kunnen worden leverde niets op. De plannen bleken of te ambitieus of financieel niet haalbaar. Er deed zich nu een kans voor die we als Montfoortse IJsclub niet konden laten lopen.

Het grasveld  was behoorlijk gehavend door de grote vrachtwagens, dierenverblijven en de circustent die het afgelopen jaar in het stadspark hebben gestaan. Een grote onderhoudsslag was nodig en deze stond dan ook bij de gemeente voor dit voorjaar gepland. Door in overleg te treden met vertegenwoordigers van de gemeente en de uitvoerende partij, bleek het mogelijk om naast de gebruikelijke aanpak, ook een extra bewerking te laten uitvoeren. Deze extra bewerking zorgt ervoor dat met behulp van speciale apparatuur het grasveld machinaal helemaal vlak gemaakt wordt.Met een dergelijk mooi vlak grasveld hebben we als IJsclub nu de mogelijkheid om zodra het vriest laagjes water op het grasveld aan te brengen waardoor er redelijk snel een ijsvloer opgebouwd kan worden. We denken en verwachten dat er zo sneller geschaatst kan worden en we niet hoeven te wachten tot koning Winter de Grote Gracht helemaal dichtvriest.

De kosten van de laatste bewerkingsslag (het heel precies afvlakken) van het grasveld is gedragen door de IJsclub vanuit de contributiebijdragen van de leden. We denken dat dit een mooie bijdrage is aan de Montfoortse ijspret zodra er eindelijk weer eens voldoende vorst is.

Kortom, onze voorbereidingen voor de komende winter zijn al gedaan!! Kijk maar eens wat een mooie vlakte.