Terugblik 7e snertwandeling/2014

Zoals in alle kranten, op de site van RadioStadMontfoort en op de site van de Montfoortse IJsclub stond vermeld: zaterdag 11 oktober de 7e Snertwandeling. Voor de 4e keer op rij is deze herfstwandeling georganiseerd in samenwerking met ZijActief.

Rond half 10 druppelden de wandelaars voor de 10 km binnen. Het Koek-en Zopie team schonk voor iedere wandelaar een lekker bakkie koffie of thee in. Na inschrijving en een gezellig half uurtje “bijpraten” vertrok de 10 km-groep, onder leiding van Gert Sluis.

Volgens traditie ging de wandeling gedeeltelijk door Montfoort, maar ook door het buitengebied. Ook kregen we dit jaar onderweg van onze gids nog een aantal historische feitjes/weetjes te horen.

De 5-km groep vertrok om 11.00 uur o.l.v. Roos de Jong en Marijke Driehuis, een wandeling over verharde paden. Beide groepen arriveerden rond 12.00 uur bij het clubhuis aan de Grote Gracht, waar de Snert klaar stond.

Het weer was prima, zacht, een klein zonnetje door de wolken en weinig wind. Met recht een “herfst” wandeling. Het eerste kopje soep hebben we nog buiten aan de Grote Gracht kunnen nuttigen en smaakte heerlijk. Bij de eerste regendruppels verhuisde het gezelschap naar binnen. Hier nog even genieten van de soep, napraten en een kort dankwoordje door Ton de Jong met bedankjes voor Gert Sluis voor zijn gids werk en de Stadskelder voor de snert. Voldaan vertrokken de wandelaars weer huiswaarts.

We kunnen terug kijken op een gezellige herfstwandeling met ± 50 deelnemers.Volgend jaar hopen we opnieuw, samen met ZijActief, weer 2 nieuwe routes aan te kunnen bieden.