Inschrijven Schaatstocht Flevonice op 27-12-2019

Op vrijdag 27 december 2019 gaat de Montfoortse IJsclub een dagje schaatsen op de langste kunstijsbaan van Nederland.

We gaan dan met de bus naar Flevonice in Biddinghuizen :  www.flevonice.nl

Verzamelen: Sporthal Hofland, Montfoort om 9.45 uur.

Vertrek: 10 uur. Terugreis om 15.00 uur

Aankomst: Montfoort 16.00 uur.

Leden betalen:  € 10,00 pp en niet-leden:  € 16,50 pp

Inschrijven kan door een mail naar:                                 montfoortse.ijsclub@gmail.com

De inschrijving is definitief na betaling op rekening:          NL58INGB0003998189

Kinderen tot en met groep 8 van het basisonderwijs kunnen uitsluitend deelnemen onder begeleiding van een volwassene.

Inschrijven kan tot en met 14 december, het aantal zitplaatsen in de bus is beperkt dus wees er snel bij:          Vol=Vol

Voor actuele informatie kijk op: www.montfoortseijsclub.nl

Verslag Snertwandeling 2019

Snertwandeling 5 oktober 2019

De jaarlijkse snertwandeling werd weer georganiseerd in samen met ZijAktief. Het was prachtig weer, de opkomst was zoals elk jaar bijna 50 personen.

Na een lekker kopje koffie met een koekje vertrok de groep die de 5 km ging lopen.

De tocht van 5 km ging door het centrum.

1 uur later stond de koffie klaar voor de wandelaars die de 10 km gingen lopen.

De 10 km liep via de Tiendweg, pad Knollemanshoek langs de molenstomp richting Blokland, en daarna weer richting de blokhut.

Toen iedereen rond 12.00 uur terug was hebben we met z’n allen de heerlijke erwtensoep

“gesponsord door de Stadskelder” buiten naast de blokhut genuttigd.

Het was weer een zeer geslaagde activiteit.

Weer veel plezier met het skeeleren op koningsdag

Op zaterdag 27 april mocht de jeugd weer heerlijk autovrij skeeleren op het bekende parcours van de de Wederiksingel. Het was fris maar gelukkig droog zodat de sportievelingen na een aantal rondjes met een medaille voldaan naar huis konden.

Foto’s van het evenement op onze website.

Montfoortse IJsclub zet op Koningsdag weer een Skeelerparcours uit voor de jeugd

Op Koningsdag organiseert de Montfoortse IJsclub voor de 11 keer haar jaarlijkse Skeelertocht voor de jeugd op de Wederiksingel.

De start is om 12 uur,  deelname is gratis en voor alle leeftijden.

De Wederiksingel is tijdelijk afgesloten voor verkeer.

Rijd je niet op skeelers of rolschaatsen, dat geeft niks,  je kunt ook met een waveboard of loopfietsje meedoen.

Het parcours is afgezet met hekken dus autovrij. Bij de afzettingen staan gecertificeerde verkeersregelaars.

Na afloop is er voor de deelnemers een medaille als herinnering, en een glaasje drinken met wat lekkers.

Wij hopen op veel sporters en supporters.

Bestuur Montfoortse IJsclub

Praktische informatie:

Deelname  is voor eigen risico. Een helm is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden.

Toelichting op cancelen Flevonice op 29 december 2015

Aan onze leden,

Het is al lange tijd erg warm buiten waardoor de ijsbaan in Biddinghuizen gesloten bleef. Dit gegeven bracht zorgen bij het bestuur; zou de baan op dinsdag 29 december dan wel open zijn? Hoe gaan we daar mee om?Besloten werd om maandag te bellen met Flevonice. Onze voorzitter kreeg te horen dat gezien de  te verwachten onveranderde  weersomstandigheid, het zeer waarschijnlijk zou zijn dat de baan ook dinsdag dicht zou zijn.
Het bestuur moest toen een besluit nemen, zij koos voor het cancelen van de activiteit, de bus werd afbesteld en de deelnemers ontvingen bericht dat de activiteit gecanceld werd.
Vanochtend bleek de baan toch open te zijn. Het was echter niet mogelijk,gezien de korte tijd,om alsnog de activiteit door te laten gaan.

Volgend jaar zetten wij de activiteit Flevonice  toch weer op de agenda, maar dan vermelden wij wat wij doen als alternatief indien de baan gesloten blijkt.

Het bestuur van de Montfoortse IJsclub wenst u ondanks bovenstaand een goed 2016 toe!