Verslag Snertwandeling 2019

Snertwandeling 5 oktober 2019

De jaarlijkse snertwandeling werd weer georganiseerd in samen met ZijAktief. Het was prachtig weer, de opkomst was zoals elk jaar bijna 50 personen.

Na een lekker kopje koffie met een koekje vertrok de groep die de 5 km ging lopen.

De tocht van 5 km ging door het centrum.

1 uur later stond de koffie klaar voor de wandelaars die de 10 km gingen lopen.

De 10 km liep via de Tiendweg, pad Knollemanshoek langs de molenstomp richting Blokland, en daarna weer richting de blokhut.

Toen iedereen rond 12.00 uur terug was hebben we met z’n allen de heerlijke erwtensoep

“gesponsord door de Stadskelder” buiten naast de blokhut genuttigd.

Het was weer een zeer geslaagde activiteit.

Weer veel plezier met het skeeleren op koningsdag

Op zaterdag 27 april mocht de jeugd weer heerlijk autovrij skeeleren op het bekende parcours van de de Wederiksingel. Het was fris maar gelukkig droog zodat de sportievelingen na een aantal rondjes met een medaille voldaan naar huis konden.

Foto’s van het evenement op onze website.

Montfoortse IJsclub zet op Koningsdag weer een Skeelerparcours uit voor de jeugd

Op Koningsdag organiseert de Montfoortse IJsclub voor de 11 keer haar jaarlijkse Skeelertocht voor de jeugd op de Wederiksingel.

De start is om 12 uur,  deelname is gratis en voor alle leeftijden.

De Wederiksingel is tijdelijk afgesloten voor verkeer.

Rijd je niet op skeelers of rolschaatsen, dat geeft niks,  je kunt ook met een waveboard of loopfietsje meedoen.

Het parcours is afgezet met hekken dus autovrij. Bij de afzettingen staan gecertificeerde verkeersregelaars.

Na afloop is er voor de deelnemers een medaille als herinnering, en een glaasje drinken met wat lekkers.

Wij hopen op veel sporters en supporters.

Bestuur Montfoortse IJsclub

Praktische informatie:

Deelname  is voor eigen risico. Een helm is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden.

Toelichting op cancelen Flevonice op 29 december 2015

Aan onze leden,

Het is al lange tijd erg warm buiten waardoor de ijsbaan in Biddinghuizen gesloten bleef. Dit gegeven bracht zorgen bij het bestuur; zou de baan op dinsdag 29 december dan wel open zijn? Hoe gaan we daar mee om?Besloten werd om maandag te bellen met Flevonice. Onze voorzitter kreeg te horen dat gezien de  te verwachten onveranderde  weersomstandigheid, het zeer waarschijnlijk zou zijn dat de baan ook dinsdag dicht zou zijn.
Het bestuur moest toen een besluit nemen, zij koos voor het cancelen van de activiteit, de bus werd afbesteld en de deelnemers ontvingen bericht dat de activiteit gecanceld werd.
Vanochtend bleek de baan toch open te zijn. Het was echter niet mogelijk,gezien de korte tijd,om alsnog de activiteit door te laten gaan.

Volgend jaar zetten wij de activiteit Flevonice  toch weer op de agenda, maar dan vermelden wij wat wij doen als alternatief indien de baan gesloten blijkt.

Het bestuur van de Montfoortse IJsclub wenst u ondanks bovenstaand een goed 2016 toe!

Flevonice dinsdag 29 december 2015 afgelast

Aan onze leden,

In verband met de hoge temperatuur van het weer is de IJsbaan in Biddinghuizen vandaag, maandag 28 december 2015 gesloten. Er is telefonisch contact geweest met Flevonice en men verwacht niet dat het waarschijnlijk is dat de baan morgen open zal gaan.

Heel spijtig allemaal, het betekent dat het bestuur geconfronteerd wordt met een situatie die zij vooraf niet had voorzien.

Het bestuur heeft vervolgens besloten de activiteit te cancelen en niet te kiezen voor een alternatief. Het bestuur is namelijk van mening dat deelnemers kiezen voor de grote 3 km baan en dan is een overdekte baan van 400 m geen passend alternatief.

Wij vinden het  erg jammer dat de busreis naar Flevonice niet door kan gaan.

De deelnemers die zich via de site aangemeld hebben, hebben inmiddels bericht  over de verhindering ontvangen. Mocht u geen bericht ontvangen hebben, wilt u dan dit bericht als afmelding accepteren.

Het bedrag dat is overgemaakt, wordt teruggestort.

met vriendelijke groet,

Marjolijn van Haren-Elsman