Jaarlijkse snertwandeling van Montfoortse IJsclub en ZijAktief op 5 oktober

Op zaterdag 5 oktober wordt er door de Montfoortse ijsclub in samenwerking met ZijAktief Montfoort weer een Snertwandeling georganiseerd. Ook dit jaar kunnen de wandelaars kiezen uit twee afstanden:
– een langere route van ongeveer 10 km over verharde en onverharde wegen
– een kortere route van ongeveer 5 km over verharde wegen.
Om 9.30 staat de koffie klaar voor de eerste groep wandelaars, zodat deze om 10.00
kunnen vertrekken voor de langere route. Vervolgens staat er om 10.30 uur de koffie klaar voor de tweede groep wandelaars die om 11.00 uur de kortere route gaan lopen.
Aan het einde van de wandeling zullen we gezamenlijk genieten van een overheerlijk
kopje Snert, aangeboden door de Stadskelder.

Vertrek en aankomst bij de koek- en zopie tent, naast de kinderboerderij, aan de Grote Gracht in Montfoort.
Kosten: 2 euro te voldoen aan de start.
We hopen dat het weer een prachtige nazomerse wandeling wordt.

Succesvolle feestweek ter ere van het 130 jarig bestaan van de Montfoortse IJsclub

Montfoort, 7 januari 2019

Nadat op 24 december de tent van STAM opgezet was, en op 27 december 2018 de Curlingbanen ge-installeerd waren kon op vrijdag 28 december 2018 het jubileumfeest van start. De officiële opening door Burgemeester mevrouw mr. P.J. van Hartskamp- De Jong bestond uit het gooien van de eerste Curlingsteen. Daarna startte de Curlingcompetitie waarbij 37 teams zich hadden ingeschreven. Annemiek en Sjaak hadden een perfecte competitie samengesteld!

Alle avonden werd er fanatiek gestreden op de baan en was er volop gezelligheid in de kantine van de tennisvereniging. Zaterdagmiddag 29 december was een gezellige middag voor de oudere Montfoortse bevolking. Gezellige muziek, een potje tafelcurling, lekkere oliebol en appelflap en zelfs een dansje. Overdag woensdag 2 en donderdag 3 januari 2019 was de Curlingcompetitie voor de schooljeugd van Montfoort, de Curlingbaan was hiervoor korter gemaakt. Donderdagavond 3 januari 2019 werd de finale voor de volwassenen gespeeld om de gouden Curlingsteen. Klik hier voor de uitslag! En vrijdag 4 januari werd alles weer opgeruimd en de week afgesloten met een gezamenlijke maaltijd voor de vrijwilligers.

Wij hebben als IJsclub genoten van deze week en bedanken een ieder die daar aan heeft bijgedragen!

Inwoners van Montfoort, sponsoren,vrijwilligers, the Lions,Stam, voor het leveren van de tent, de buurtsportcoach en natuurlijk niet te vergeten de Tennisvereniging Montfoort die de locatie beschikbaar stelde.

Frans van Lint
voorzitter Montfoortse IJsclub

Uitnodiging Feestelijke Opening

De Montfoortse IJsclub bestaat 130 jaar en dit vieren wij in de week van 28 december 2018 tot en met 4 januari 2019. Het bestuur van de Montfoortse IJsclub nodigt alle leden uit om een kijkje te komen nemen in deze week.

Officiële opening door Burgemeester mevrouw mr. P.J. van Hartskamp- De Jong vrijdagavond 28 december 2018 om 20 uur in de kantine van de Tennisvereniging, Bovenkerkweg 4 te Montfoort.

In deze week organiseren wij Curlingwedstrijden op kunststof Curlingbanen,voor jong en oud, groot en klein, voor iedereen. Zet in uw agenda en kom gezellig iets drinken en de Curlingteams aanmoedigen!

Het programma:

Vrijdagavond 28 december 2018:
19-24 uur Opening en start van de Curlingcompetitie

Zaterdagmiddag 29 december:
14 uur bewoners Antoniushof uitgenodigd voor gezellige middag

Zaterdagavond 29 december:
19 uur Feestje,hapje, drankje, leuke muziek, Curlingcompetitie

Maandagmiddag 31 december:
geen programma gepland, vrij entree voor een ieder

Woensdag 2 januari 2019:
10-19 uur Curling voor kinderen

Woensdagavond 2 januari 2019:
19- 24 uur Curling voor volwassenen

Donderdag 3 januari 2019:
10-19 uur Curling voor kinderen

Donderdagavond 3 januari 2019:
19- 24 uur Finale Curling voor volwassenen

Vrijdag 4 januari 2019:
afbreek- en opruimdag

Vrijdagavond 4 januari 2019:
19 uur afsluiting met vrijwilligers.